Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in de gewrichten van het bewegingsapparaat, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen.
Manuele therapie valt niet onder uw eigen risico!!!
U dient wel een aanvullende verzekering te hebben, wilt u voor vergoeding in aanmerking komen. Ik ben aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken, de gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij ontsnapt soms lucht uit de gewrichten en dit geeft een knappend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. De effecten zijn vaak direct merkbaar, je ervaart een toename in de bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn.
Aan bovenstaande informatie kunt u geen rechten ontlenen.